Навіщо додавати соду під час смаження цибулі: кулінарна хитрість, яка вас приємно здивує

Сода має особливі властивості

Цибуля – частий інгредієнт у багатьох стравах. Його додають у котлети, бургери та навіть супи. Але, якщо комусь не подобається різкий смак і запах сирого овочу, то його прийнято обсмажувати. У цьому випадку цибуля стає м’якшою, приємнішого і апетитнішого кольору.

Але мало хто знає, навіщо при обсмажуванні цибулі додавати харчову соду.

Як відзначають кулінари з досвідом, все в тому, що такий інгредієнт допомагає рівномірно прожарювати шматочки овочів, а також роблять його колір золотистим.

Як правильно додати соду у цибулю?

Для початку потрібно нагріти сковороду, влити олію і відправити нарізану цибулю. Як тільки цибуля почне змінювати свій колір і набуде прозорості, потрібно додати соду.

На 300 г подрібненого продукту достатньо взяти лише одну третю чайну ложку цього інгредієнта.

На смакових якостях така добавка ніяк не позначиться.

Джерело: prostoway

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook