Науковий дрес-код, або забирайте документи: скандал у ліцеї через «білий верх, чорний низ»

Ученицю не допустили до навчання

4 вересня ученицю ліцею ім. Івана Пулюя Івано-Франківської міської ради не допустили до навчання начебто через начебто неналежний вигляд. Про інцидент розповіла мама дівчинки Ольга Ярошевич у фейсбуці, пише КУРС.

Мою доньку, ученицю ліцею ім. Івана Пулюя, вигнали і не допустили до навчання за неналежний вигляд. Мене про це не повідомили, дізналась від доньки, що телефонувала мені плачучи від безвиході та образи, – зазначає мама дівчинки.

За її словами, 28 серпня класний керівник довів до відома батьків, що тепер у них офіційний дрес-код – білий верх та чорний низ. Дитина вдягнула те, що мала такого кольору. Але у закладі пояснили, що це має бути діловий стиль.

Керівництво, а саме заступник директора, який при розмові навіть не назвав свого імені, в ультимативній формі дав зрозуміти, що як немає грошей на діловий стиль, то і не варто пхатись у профільну освіту.

Вразило мене те, що без жодного остраху працівники закладу в урочний час відправили її додому, – каже Ольга Ярошевич.

У Департаменті освіти та науки Івано-Франківської міської ради обіцяють розібратися у ситуації. Опублікували допис про те, що директор закладу пояснив, що у ліцеї дійсно існують певні рекомендації щодо одягу здобувачів освіти, які прописані та доведені до відома учасників освітнього процесу та їх батьків. Також керівник наголосив, що ці правила не є нововведенням.

Педагогічні працівники та учні закладу також підтверджують, що ніхто не мав наміру виганяти ученицю чи ображати її.

Ситуацію пояснюють недокомунікацією.

 

Також ліцей нещодавно здобув статус закладу спеціалізованої освіти науково профілю і може мати певні вимоги до зарахування здобувачів освіти.

Цікаво, що думки франківчан з цього приводу різняться. Одні пишуть, що вимога щодо дрес-коду в умовах війни є недоречною, інші наводять на приклад престижні закордонні заклади, де форма – частина вимоги для учнів та студентів.

Marie Holovchak

Ідіотизм, форма є в багатьох школах по всьому світу. Особливо в школах престижних, з репутацією і історією. Школах де освіту дають кращу за середньостатистичну.

Не подобається устав ліцею - пакуйте речі і йдіть в інший. 90% шкіл у Іф форми не мають.

 

Валерия Погудина

Тут можна говорити про профнепридатність! Під час війни адміни «закладу з вимогами» втратили контекст!

 

Наталія Кушніренко

Також ліцей нещодавно здобув статус закладу спеціалізованої освіти науково профілю і може мати певні вимоги до зарахування здобувачів освіти. Серйозно? науковий дрес-код, або забирайте документи?)

 

Надія Лещик

Як поєднується спеціалізована освіта, вимоги до зарахування та вимога шкільної форми й недопуск дитини до освіти?

 

Раніше на тему освіти ми писали:

«За такі гроші няню на день не винаймеш», – у науковця волосся дибки через ситуацію в освіті

 

Травмовані школою та не вміють говорити: викладач поділився враженнями про студентів-першокурсників

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook