Нас чекає дефіцит: які ще продукти зникнуть через окупантів

Окупована Херсонська область, де вирощують більшість овочів

Українські споживачі через окупацію Херсонської області ризикують залишитися без низки овочів.

Загарбники не пропускають товари на підконтрольну Україні територію, а масово забирають урожай у фермерів і вивозять його до анексованого Криму.

- Наша область – аграрний регіон, який постачав овочі всій країні. Спочатку окупанти відрізали тимчасово окуповану Херсонщину від України, а потім змусили продавати овочі за копійки, фактично пограбувавши. На чужих смертях і горі загарбники радіють дешевим і краденим овочам, – заявив депутат Херсонської облради Сергій Хлонь.

Що буде з цінами?

Через те, що овочі з Херсонської області неможливо продати на підконтрольну Україні територію, ціни на них впали до небувалих значень.

Минулого тижня були такі розцінки:

  • молода капуста продавалася по 10 грн;
  • редис по 3 грн;
  • огірки по 10 грн за кілограм.

Це у 3-7 разів дешевше, ніж на підконтрольних Україні територіях.

Зараз фермери з західних областей намагаються збільшити виробництво херсонських культур. Насамперед це томати, перець, баклажани та цибуля.

Найімовірніше, цього сезону Україна закуповуватиме більше імпортної продукції, що відразу ж позначиться на цінах. Такі овочі будуть дорожчі як мінімум вдвічі.

Крім того, влітку українці можуть залишитися без кавунів та динь, адже це культури, які традиційно вирощуються у Херсонській області.

Джерело: Сьогодні

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook