Напій буде зіпсований: чому не можна заливати каву окропом

Ви будете здивовані

Зіпсувати смак кави може що завгодно. Але ви здивуєтеся, адже зробити це може навіть занадто гаряча вода.

В приготуванні кави вода відіграє величезну роль. А точніше - її температура.

Каву не можна заливати окропом (100 градусів). Тоді ваш напій може втратити свій справжній смак і аромат.

Експерти кажуть, що найкращою температурою води для приготування кави є 90-95 градусів. 

Чому каву не можна заливати окропом

Якщо ви п'єте розчинну каву, то варто врахувати, що в її складі є штучні компоненти. Занадто гаряча вода може посилити їх смак і запах, який найчастіше є не дуже приємним.

Заварну мелену каву не можна заливати окропом, тому що вона не розкриє свої смакові й ароматичні гідності. Її навпаки потрібно заливати холодною водою.

Раніше ми писали про те, що відбувається з організмом, якщо пити занадто багато кави

Джерело: Главред 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook