Налисники будуть танути в роті: простий рецепт... без борошна

Секрети наших бабусь

Налисники – улюблена страва багатьох українців. Незабаром українці готуватимуть їх до Масляної, яка розпочинається 20 лютого. Тому пропонуємо вам бабусин рецепт, за яким налисники виходять неймовірно смачними.

Готувати їх дуже швидко і просто, ще й без борошна. А завдяки крохмалю і молоку смаколики буквально тануть в роті!

Інгредієнти:

  • 500 г – молока,
  • 300 г – домашнього сиру, 
  • 6 – яєць,
  • 100-120 г – крохмалю, 
  • 20 г – олії, 
  • сметана, вершкове масло і цукор – на смак.

Спочатку збиваємо п’ять яєць з цукром, а потім, не перестаючи помішувати, додаємо крохмаль. Слідкуйте, щоб не було грудочок. Вливаємо олію, а потім молоко, перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин.

Сковорідку змащуємо салом або олією. Налисники смажимо з одного боку.

Щоб приготувати начинку, змішаємо яйця, сир і цукор. Можна додати мак або родзинки. Викладаємо начинку і звертаємо налисники рулетом.

Налисники складаємо в каструлю, казан або горщик. Шари промазуємо сметаною або розм’якшеним вершковим маслом. Духовку виставляємо на 180 градусів і готуємо млинці в ній 15 хвилин.

Джерело: Коліжанка

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook