Надзвичайно ніжний вершковий сир «Філадельфія»: простий домашній рецепт

Неперевершений смак гарантовано

Почнемо з того, що на основі такого сиру готують десерти, закуски та суші.

Звичайно, «Філадельфію» можна придбати і в магазині. Однак, якщо ви хоч раз спробуєте приготувати домашній варіант цього ніжного вершкового сиру, - про магазинний варіант забудете назавжди.

Усі компоненти, що входять до складу домашнього вершкового сиру, цілком доступні, а вихід готового продукту вражає не лише схожістю з оригіналом, але й простотою приготування. «Філадельфії» вистачить і на десерт, і на роли.

Зауважимо, що найкраще такий сир готувати з вечора, так як уже вранці його можна буде споживати.

Інгредієнти:

  • сметана (щонайменше 20% жирності) - 200 г;
  • натуральний йогурт - 500 мл;
  • лимонний сік - 0,5 ч. л;
  • сіль - 1/3 ч. л;
  • відріз марлі;
  • щільна тканина.

Приготування:

Беремо глибоку миску. Зверху розміщуємо друшляк з дрібним ситом. Застеляємо його дно марлею у три шари. На марлю кладемо шматок щільної тканини - завдяки їй сир згодом отримає гладку структуру.

Виливаємо натуральний йогурт. Тоді додаємо сметану і добре перемішуємо, аби не лишилося жодної грудочки. Найкраще для цього скористатися віночком або міксером.

Додаємо сіль і вливаємо лимонний сік. Перемішуємо.

Після цього підгинаємо краї тканини у друшляк так, аби вони покривали молочну суміш повністю. Зверху накриваємо блюдцем і встановлюємо гніт (можна скористатися будь-якою важкою тарою, до прикладу, пів літровою банкою з водою).

Процес приготування сиру «Філадельфія» розпочався.

Візуально це стає помітно у сироватці, яка починає стікати на дно миски. Відправляємо всю «конструкцію» у холодильник не менш як на 12 годин.

Готово!

За матеріалами Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook