Національний кешбек: за витрати восени українцям повернуть 3000 гривень

Програма стартує 2 вересня 

В Українці запустили програму «Національний кешбек». Відповідне рішення 20 серпня підтримав Кабінет міністрів. 

За купівлю товарів українського виробництва - українцям повертатимуть гроші.

 

Громадяни, які протягом вересня - грудня 2024 року робитимуть такі покупки, зможуть отримати компенсацію у розмір 10% їх вартості. Максимальний кешбек складатиме - 3000 грн на місяць. 

Початок реалізації програми – 2 вересня. Кешбек надаватиметься у разі купівлі та оплати платіжною карткою (пенсійною, зарплатною, кредитною тощо) українських товарів, окрім підакцизних.

Отримані від держави кошти можна буде витратити на різні послуги – медицину, оплату комуналки, спортзалу, квитків до кінотеатру тощо. Також є можливість купити військові облігації або зробити донат.

Наприклад у ПриватБанку можна оформити картку віртуальну картку «Зроблено в Україні». На неї зараховуватимуться гроші. 

Проєкт реалізують Міністерство економіки, Міністерство цифрової трансформації, НБУ та Кабмін. Йдеться про кешбек виключно у безготівковій формі й лише з продавцями, які мають загальну систему оподаткування. Участь виробників, продавців та споживачів добровільна. 

 Йдеться не лише про стаціонарні торговельні мережі, а й ті, що працюють онлайн. Єдина умова – вони мають приймати платіжні картки для розрахунків та бути на загальній системі оподаткування. 

 Кешбек нараховуватиметься раз на місяць. Відсотки за товари, куплені у жовтні, надійдуть на рахунок до 20 листопада. Переглядати суми можна через «Дію».

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook