Начинки для тарталеток: 10 смачних рецептів на новорічний стіл
Такі страви можуть бути як холодними, так і гарячими
Тарталетки з жульєном
Інгредієнти:
400 г - курячого філе;
400 г - свіжих печериць;
500 мл - жирних вершків;
300 г - твердого сиру;
140 г - ріпчастої цибулі;
40 г - борошна;
олія, сіль і спеції.
М’ясо відварити в підсоленій воді зі спеціями і потім нарізати невеликими шматочками. Гриби нашаткувати разом з цибулею і обсмажити на невеликій кількості рослинної олії. У сковороду до грибів викласти курку, всипати борошно, добре все перемішати, а потім залити вершками. Посолити-поперчити і томити на тихому вогні до загусання.
Після цього наповнити тарталетки грибами з куркою, присипати зверху сирною стружкою і відправити на 15 хвилин в розігріту духовку.
Ця начинка хороша тим, що її можна приготувати завчасно, а безпосередньо перед подачею запекти в духовці. Курку і гриби можна готувати не тільки разом, але і окремо, розділивши вершки на дві сковороди.
Тарталетки з яйцем, сиром і зеленою цибулею
Інгредієнти:
4 - варені яйця;
100 г - сиру;
2 зубчики - часнику;
пір’я зеленої цибулі,
майонез і спеції – на смак.
Сир і яйця натерти на тертці або порізати дрібними кубиками. Щоб плавлений сирок було простіше подрібнити, його можна попередньо трохи заморозити в холодильнику.
До цих продуктів додати пропущений через прес часник, майонез, дрібно рубану зелену цибулю. Все добре перемішати, на смак присмачити спеціями і розкласти по порціях.
Крім зеленої цибулі в начинку можна додавати будь-яку свіжу зелень.
Тарталетки з шинкою сиром і помідорами
Інгредієнти:
150 г - шинки;
100 г - твердого сиру;
1 - середній помідор;
40-60 г - майонезу;
насіння кмину.
Помідори вимити розрізати навпіл і вибрати насіння. Потім овоч нарізати невеликими кубиками. У такій же спосіб подрібнити сир і шинку. З’єднати всі продукти разом, заправити майонезом і додати насіння кмину. Після цього начинка готова і нею можна наповнювати тарталетки.
Тарталетки з паштетом з курки і грибів
Інгредієнти:
300 г - курячого паштету;
200 г - свіжих печериць;
50 г - зерен граната – для прикраси;
рослинна олія – для смаження;
сіль перець.
Печериці промити, обсушити, нашаткувати тонкими слайсами і обсмажити на сковороді з невеликою кількістю олії, не забувши посолити-поперчити. В чашу блендера або кухонного комбайна викласти смажені печериці та курячий паштет. Потім все перебити в ніжну пухку масу, якою наповнити кошики.
Прикрасити готову страву можна свіжою зеленню, але цікавіше і смачніше закуска буде, якщо подати її, оформивши зернами граната. Курячий паштет для начинки можна використовувати як покупний, так і приготований самостійно.
Тарталетки з корейською морквою, куркою і сиром
Інгредієнти:
250 г - моркви по-корейськи;
200 г - твердого сиру;
300 г - копченої курячої грудинки;
майонез – до смаку.
Сир натерти на середній тертці. Куряче м’ясо розібрати на тонкі волокна або нарізати невеликими кубиками. Змішати всі продукти в одній мисці, заправити майонезом і можна наповнювати тарталетки.
Моркву по-корейськи часто шаткують довгою «локшиною», що не дуже зручно при укладанні начинки в невеликі тарталетки, тому і її при необхідності можна перерізати на короткі відрізки.
Тарталетки з печінкою тріски і плавленим сиром
Інгредієнти:
120 г - печінки тріски;
100 г - плавленого сиру;
2 - варених курячих яйця;
50 г - корнішонів;
зелена цибуля, петрушка і майонез – на смак.
Яйця і плавлений сирок натерти на середній тертці. Корнішони нарізати кубиками, а зелень дрібно порубати. Печінку тріски перекласти в глибоку миску, розім’яти виделкою і додати до неї інші продукти.
Все перемішати і заправити майонезом. Готову закуску прикрасити корнішончиками або кружечками маринованого огірка і листочками петрушки.
Тарталетки з фетою, свіжими овочами та зеленню
Інгредієнти:
150 г - фети;
4 - помідори чері;
½ - середнього огірка;
1 - часточка часнику;
зелень і спеції.
Фету перекласти в підходящу ємність і розім’яти до однорідного стану. Потім додати до сиру пропущений через часникодавку зубок часнику і подрібнену зелень, перемішати.
Овочі вимити і витерти насухо. Помідори розрізати на четвертинки, а огірок нашаткувати пів кільцями. Тарталетки наповнити сирною масою, а зверху викласти по скибочці кожного овоча і гілочку зелені для декору. Для закуски можна взяти і звичайні помідори, але в цьому випадку потрібно вибирати більш м’ясисті сорти.
Тарталетки з грибами, копченою куркою і сиром
Інгредієнти:
300 г - свіжих печериць;
80 г - ріпчастої цибулі;
100 г - копченої курки;
100 г - плавленого сиру;
олія;
майонез, сіль і приправи.
На мінімальній кількості олії обсмажити спочатку нарізану кубиками цибулю, а потім разом з нею нарізані слайсами гриби. В кінці термічної обробки обов’язково все посолити і поперчити.
Плавлений сирок натерти на дрібній тертці, копчену курку подрібнити кубиками. Додати до цих продуктів остиглі смажені гриби, трохи заправити майонезом, і начинка готова. Не потрібно заправляти все великою кількістю майонезу. Його потрібно рівно стільки, скільки вистачить, щоб зв’язати всі компоненти, не більше.
Тарталетки з кукурудзою, яйцем і сиром
Інгредієнти:
100 г - твердого сиру;
2 - варених яйця;
50 г - кукурудзи;
10-20 г - зелені;
20-40 г - майонезу.
Сир і яйця натерти на дрібній тертці. Зелень вимити, обсушити і дрібно порізати. З консервованої кукурудзи просто злити рідину, а заморожену відварити. Всі компоненти начинки перемішати разом, заправити невеликою кількістю майонезу і розкласти по кошиках.
Тарталетки з морквою і сиром
Інгредієнти:
2 - варені яйця;
100 г - сиру (твердого або плавленого);
120 г - відвареної моркви;
майонез.
Яйця, сир і моркву пропустити через дрібну тертку. Все перемішати і заправити майонезом. Якщо у сиру немає яскраво вираженого смаку, то начинку потрібно підсолити і присмачити спеціями.
Щоб закуска на новорічному столі виглядала акуратно і апетитно, її можна викласти в тарталетки у вигляді красивих кульок, які легко сформувати ложкою для морозива.
Тарталетки з ікрою і сирно-крабовим сиром
Інгредієнти:
150 г - сиру;
150 г - крабових паличок;
2 - зубчики часнику;
100 г - червоної ікри;
помідори чері і зелень – для прикраси.
Крабові палички розрізати впоперек на дві частини, скласти в чашу блендера і перебити в однорідну пасту. До крабових паличок додати сир і пропущений через прес часник.
Знову все перебити до отримання однорідної суміші. На дно кожної тарталетки покласти по чайній ложечці ікри, зверху відсадити через кондитерський мішок сирно-крабовий сир. Прикрасити закуску ікрою, зеленню і часточка черрі.
Смачного!
Повідомляє - Затишок
Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ