Начинки для тарталеток: 10 смачних рецептів на новорічний стіл

Такі страви можуть бути як холодними, так і гарячими

Закуски в тарталетках ефектно виглядають на будь-якому столі: чи це фуршет на роботі, або посиденьки в сімейному колі. Як начинки можна використовувати абсолютно все від простої сирно-часникової пасти до вишуканого коктейлю з морепродуктів.
 
Ми підготували рецепти начинок для тарталеток з приводу зустрічі Нового року на будь-який смак. Тарталетки можна купити готові або спекти самостійно. Але краще обирати пісочні тарталетки, а не вафельні.

Тарталетки з жульєном

Інгредієнти:

400 г - курячого філе;

400 г - свіжих печериць;

500 мл - жирних вершків;

300 г - твердого сиру;

140 г - ріпчастої цибулі;

40 г - борошна;

олія, сіль і спеції.

М’ясо відварити в підсоленій воді зі спеціями і потім нарізати невеликими шматочками. Гриби нашаткувати разом з цибулею і обсмажити на невеликій кількості рослинної олії. У сковороду до грибів викласти курку, всипати борошно, добре все перемішати, а потім залити вершками. Посолити-поперчити і томити на тихому вогні до загусання.

Після цього наповнити тарталетки грибами з куркою, присипати зверху сирною стружкою і відправити на 15 хвилин в розігріту духовку.

Ця начинка хороша тим, що її можна приготувати завчасно, а безпосередньо перед подачею запекти в духовці. Курку і гриби можна готувати не тільки разом, але і окремо, розділивши вершки на дві сковороди.

Тарталетки з  яйцем, сиром і зеленою цибулею

Інгредієнти:

4 - варені яйця;

100 г - сиру;

2 зубчики - часнику;

пір’я зеленої цибулі,

майонез і спеції – на смак.

Сир і яйця натерти на тертці або порізати дрібними кубиками. Щоб плавлений сирок було простіше подрібнити, його можна попередньо трохи заморозити в холодильнику.

До цих продуктів додати пропущений через прес часник, майонез, дрібно рубану зелену цибулю. Все добре перемішати, на смак присмачити спеціями і розкласти по порціях.

Крім зеленої цибулі в начинку можна додавати будь-яку свіжу зелень.

Тарталетки з шинкою сиром і помідорами

Інгредієнти:

150 г - шинки;

100 г - твердого сиру;

1 - середній помідор;

40-60 г - майонезу;

насіння кмину.

Помідори вимити розрізати навпіл і вибрати насіння. Потім овоч нарізати невеликими кубиками. У такій же спосіб подрібнити сир і шинку. З’єднати всі продукти разом, заправити майонезом і додати насіння кмину. Після цього начинка готова і нею можна наповнювати тарталетки.

Тарталетки з паштетом з курки і грибів

Інгредієнти:

300 г - курячого паштету;

200 г - свіжих печериць;

50 г - зерен граната – для прикраси;

рослинна олія – для смаження;

сіль перець.

Печериці промити, обсушити, нашаткувати тонкими слайсами і обсмажити на сковороді з невеликою кількістю олії, не забувши посолити-поперчити. В чашу блендера або кухонного комбайна викласти смажені печериці та курячий паштет. Потім все перебити в ніжну пухку масу, якою наповнити кошики.

Прикрасити готову страву можна свіжою зеленню, але цікавіше і смачніше закуска буде, якщо подати її, оформивши зернами граната. Курячий паштет для начинки можна використовувати як покупний, так і приготований самостійно.

Тарталетки з корейською морквою, куркою і сиром

Інгредієнти:

250 г - моркви по-корейськи;

200 г - твердого сиру;

300 г - копченої курячої грудинки;

майонез – до смаку.

Сир натерти на середній тертці. Куряче м’ясо розібрати на тонкі волокна або нарізати невеликими кубиками. Змішати всі продукти в одній мисці, заправити майонезом і можна наповнювати тарталетки.

Моркву по-корейськи часто шаткують довгою «локшиною», що не дуже зручно при укладанні начинки в невеликі тарталетки, тому і її при необхідності можна перерізати на короткі відрізки.

Тарталетки з печінкою тріски і плавленим сиром

Інгредієнти:

120 г - печінки тріски;

100 г - плавленого сиру;

2 - варених курячих яйця;

50 г - корнішонів;

зелена цибуля, петрушка і майонез – на смак.

Яйця і плавлений сирок натерти на середній тертці. Корнішони нарізати кубиками, а зелень дрібно порубати. Печінку тріски перекласти в глибоку миску, розім’яти виделкою і додати до неї інші продукти.

Все перемішати і заправити майонезом. Готову закуску прикрасити корнішончиками або кружечками маринованого огірка і листочками петрушки.

Тарталетки з фетою, свіжими овочами та зеленню

Інгредієнти:

150 г - фети;

4 - помідори чері;

½ - середнього огірка;

1 - часточка часнику;

зелень і спеції.

Фету перекласти в підходящу ємність і розім’яти до однорідного стану. Потім додати до сиру пропущений через часникодавку зубок часнику і подрібнену зелень, перемішати.

Овочі вимити і витерти насухо. Помідори розрізати на четвертинки, а огірок нашаткувати пів кільцями. Тарталетки наповнити сирною масою, а зверху викласти по скибочці кожного овоча і гілочку зелені для декору. Для закуски можна взяти і звичайні помідори, але в цьому випадку потрібно вибирати більш м’ясисті сорти.

Тарталетки з грибами, копченою куркою і сиром

Інгредієнти:

300 г - свіжих печериць;

80 г - ріпчастої цибулі;

100 г - копченої курки;

100 г - плавленого сиру;

олія;

майонез, сіль і приправи.

На мінімальній кількості олії обсмажити спочатку нарізану кубиками цибулю, а потім разом з нею нарізані слайсами гриби. В кінці термічної обробки обов’язково все посолити і поперчити.

Плавлений сирок натерти на дрібній тертці, копчену курку подрібнити кубиками. Додати до цих продуктів остиглі смажені гриби, трохи заправити майонезом, і начинка готова. Не потрібно заправляти все великою кількістю майонезу. Його потрібно рівно стільки, скільки вистачить, щоб зв’язати всі компоненти, не більше.

Тарталетки з кукурудзою, яйцем і сиром

Інгредієнти:

100 г - твердого сиру;

2 - варених яйця;

50 г - кукурудзи;

10-20 г - зелені;

20-40 г - майонезу.

Сир і яйця натерти на дрібній тертці. Зелень вимити, обсушити і дрібно порізати. З консервованої кукурудзи просто злити рідину, а заморожену відварити. Всі компоненти начинки перемішати разом, заправити невеликою кількістю майонезу і розкласти по кошиках.

Тарталетки з морквою і сиром

Інгредієнти:

2 - варені яйця;

100 г - сиру (твердого або плавленого);

120 г - відвареної моркви;

майонез.

Яйця, сир і моркву пропустити через дрібну тертку. Все перемішати і заправити майонезом. Якщо у сиру немає яскраво вираженого смаку, то начинку потрібно підсолити і присмачити спеціями.

Щоб закуска на новорічному столі виглядала акуратно і апетитно, її можна викласти в тарталетки у вигляді красивих кульок, які легко сформувати ложкою для морозива.

Тарталетки з ікрою і сирно-крабовим сиром

Інгредієнти:

150 г - сиру;

150 г - крабових паличок;

2 - зубчики часнику;

100 г - червоної ікри;

помідори чері і зелень – для прикраси.

Крабові палички розрізати впоперек на дві частини, скласти в чашу блендера і перебити в однорідну пасту. До крабових паличок додати сир і пропущений через прес часник.

Знову все перебити до отримання однорідної суміші. На дно кожної тарталетки покласти по чайній ложечці ікри, зверху відсадити через кондитерський мішок сирно-крабовий сир. Прикрасити закуску ікрою, зеленню і часточка черрі.

Смачного!

Повідомляє - Затишок

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook