НАБУ та СБУ переслідують Медведчука і його дружину в м. Рівне

У будівлі на Котляревського працюють слідчі

[media=218822]

У Рівному, в адмінбудівлі ТОВ «ПрикарпатЗахідтранс», що на Котляревського, 24, сьогодні, 24-го лютого, проводять процесуальні дії працівники НАБУ у супроводі СБУ.

Про це повідомляє Суспільне з посиланнями на власні джерела.

Дії правоохоронців пояснюють рішеннями засідання РНБО від 19-го лютого, яке проходило під головуванням Зеленського. Тоді, нагадаємо, було ухвалено низку «санкцій» проти Медведчука та Оксани Марченко як співвласниці бізнесу свого чоловіка.

Проблема, однак, в тому, що нафтопродуктопровід «ПрикарпатЗахідтранс» у відповідних рішеннях РНБО не згадувався.

На сайті РНБО є лише згадка, що, згідно з законом, «магістральний трубопровідний транспорт має важливе народногосподарське та оборонне значення і є державною власністю України».

Тож, як пише Суспільне,

РНБО ухвалила рішення «про вжиття невідкладних заходів до повернення державного майна народу України», а на порталі «Цензор.НЕТ» сказано, що секретар РНБО Данілов уточнив, що йдеться про нафтопровід «ПрикарпатЗахідтранс».

 

Крім того, правоохоронним органам дали завдання з'ясувати, за яких обставин державна власність опинилася в приватних руках.

 

За даними видань «Укрінформ» та «Цензор.НЕТ», одну з компаній, яка обслуговує нафтопровід, пов'язують із Віктором Медведчуком, проти якого нещодавно застосували санкції. СБУ веде кримінальне провадження за статтею «фінансування тероризму».

Нагадаємо, днями повідомлялося, що нафтопродуктопровід «ПрикарпатЗахідтранс», який проходить, зокрема, й через Рівненську область, продовжує здійснювати свою економічну та господарську діяльність.

Зокрема викачування нафтопродуктів було зафіксоване в Новоград-Волинському.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook