На Рівненщині створюватимуть дизайнерські меблі

В області запускають відразу два масштабних інвестиційних проєкти

Меблевий кластер, який створюють на Рівненщині - це спільна ініціатива керівництва Рівненської ОДА та Української асоціації меблевиків.

Він дасть нові робочі місця і більше надходжень до місцевих бюджетів. Крім того, зробить регіон привабливішим для інвесторів, а продукцію – більш конкурентоспроможною.

Цей проєкт охоплює деревообробну, меблеву і швейну промисловість, а ще - сфери дизайну та логістики, що даватиме можливість виготовляти і просувати в регіоні та за його межами продукцію з високою доданою вартістю, розповів заступник голови ОДА Сергій Подолін.

Першим кроком для створення рівненського меблевого кластера стало проведення ще наприкінці 2019 року стратегічної сесії для потенційних учасників кластеру.

Нині ж в області починають реалізовувати відразу два масштабних інвестиційних проєкти - із виробництва деревостружкових плит і дизайнерських меблів.

Створення меблевого кластера сприятиме збільшенню кількості робочих місць.

Нарощується і якість підготовки кадрів у профтехучилищах, відкриваються нові напрямки.

Наше завдання – сприяти створенню нових робочих місць та продукції з доданою вартістю, адже це –  додаткові надходження до обласного та місцевих бюджетів, наголошують в облдержадміністрації.

Очільник ОДА Віталій Коваль сподівається, що створення меблевого кластера допоможе повернути багатьох заробітчан в Україну, адже вони зможуть отримувати достойну заробітну плату тут – на Рівненщині.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook