На якій олії смажити не можна. Тільки зіпсуєте страву
Для цього підійде далеко не будь-яка олія
З приводу того, яка олія корисніша і безпечніша, а також на якій краще смажити їжу, існує багато суперечок. Господині про це часто не замислюються, тому вибирають ту, яка першою потрапила під руку. Втім, це не завжди правильно і важливо знати деякі нюанси, щоб не нашкодити самому собі.
Фахівці поділилися деякими порадами з приводу того, які види олії найбільш підходящі для смаження, а які з них категорично заборонені для такої справи.
Отже, за словами експертів, найкраще для смаження підходить рослинна рафінована олія. Саме вона зберігає свою харчову цінність при великих температурах і не буде гірчити.
Крім цього, також підійдуть для високої термообробки:
- оливкова олія першого віджиму
- олія авокадо
- масло гхі
- кукурудзяна олія
- кокосова олія
При цьому слід пам'ятати, що їжу обов'язково смажити на слабкому або середньому вогні, а колір страв має бути світлим, а не золотим.
Найбільш небезпечна олія для смаження, за словами фахівців, рослинна олія холодного віджиму. Такий вид олії слід використовувати лише для салатів і соусів.
Джерело: Ukr.Media
Радіо Трек: НОВИНИ