На якій олії смажити не можна. Тільки зіпсуєте страву

Для цього підійде далеко не будь-яка олія

З приводу того, яка олія корисніша і безпечніша, а також на якій краще смажити їжу, існує багато суперечок. Господині про це часто не замислюються, тому вибирають ту, яка першою потрапила під руку. Втім, це не завжди правильно і важливо знати деякі нюанси, щоб не нашкодити самому собі.

Фахівці поділилися деякими порадами з приводу того, які види олії найбільш підходящі для смаження, а які з них категорично заборонені для такої справи.

Отже, за словами експертів, найкраще для смаження підходить рослинна рафінована олія. Саме вона зберігає свою харчову цінність при великих температурах і не буде гірчити.

Крім цього, також підійдуть для високої термообробки:

  • оливкова олія першого віджиму
  • олія авокадо
  • масло гхі
  • кукурудзяна олія
  • кокосова олія

При цьому слід пам'ятати, що їжу обов'язково смажити на слабкому або середньому вогні, а колір страв має бути світлим, а не золотим.

Найбільш небезпечна олія для смаження, за словами фахівців, рослинна олія холодного віджиму. Такий вид олії слід використовувати лише для салатів і соусів.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook