Лікар на хату: На Рівненщину передали автомобілі для медиків (ФОТО)

Вони зможуть приїжджати до пацієнтів

П’ять тергромад Рівненщини отримали автомобілі від Червоного Хреста. Вартість одного – понад 1,5 мільйона гривень. Автомобілі Mercedes-Benz Vito зовсім новенькі – 2021 року випуску, пробіг кожного у середньому 30 тисяч кілометрів.

Вони перевозитимуть медиків у віддалені села для надання допомоги пацієнтам у віддалених районах області.

 

Зокрема, у Зарічненській, Рокитнівській, Дубровицькій, Сарненській та Рівненській тергромадах.

На урочисту передачу ключів водіям прибула представниця організації Червоного Хреста з Німеччини Марі Дюпре. Вона повідомила, що співпрацю з Рівненщиною не завершено, адже для автомобілів планують закупити необхідне медичне обладнання, аби лікарі могли проводити хворим діагностику.

Очільник обласного Департаменту охорони здоров’я Олег Вівсянник повідомив, що наразі готують проєкт до Червоного Хреста щодо надання ще 8 автомобілів. Ці автомобілі, які вже прибули, підсилять сформовану медичну мережу, аби усі пацієнти змогли отримати допомогу, консультації, діагностику тощо. Автомобілі можна буде використовувати й для проведення вакцинації населення. Така потреба є, адже з Рівненщини передали на фронт кілька карет швидкої допомоги. Однак розподіл не остаточний:

- Розподіл автомобілів – орієнтовний, це означає, що якщо транспорт використовуватимуть не за призначенням і неефективно, їх можуть передати іншим тер громадам, - зауважив Олег Вівсянник.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook