На Рівненщині пустять з молотка 20 будівель. Купити їх може будь-хто

Торги пройдуть незабаром у межах малої приватизації

На Рівненщині виставлено на приватизацію 20 будівель. Більшість із них – нежитлові.

Взяти участь в аукціонах, які готуються у межах малої приватизації, може кожен охочий. Нові пропозиції з’являються щотижня, розповів голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

За його словами, головна мета малої приватизації - знайти власників, які зможуть дати нове життя об'єктам. Переконаний, що це сприяє розвитку малого та середнього бізнесу, гарантує появу нових робочих місць, зростання надходжень до місцевого та державного бюджетів, - наголошує очільник краю.

Відповідно до закону, до малої приватизації належать активи, вартість яких не перевищує 250 млн грн. Але здебільшого на продаж виставляються значно дешевші лоти - окремі будівлі та автомобілі, і лише іноді – цілі майнові комплекси та підприємства.

Трапляються, до прикладу, такі об'єкти, як будівля площею майже 500 м² у місті Березне, аукціон по якій відбувся 5 травня.

Продаж об’єктів проходить онлайн – у системі «Прозоро.Продажі», що гарантує доступ до аукціонів для всіх охочих та виключає можливість маніпуляцій.

Додамо, що переважно участь у приватизаційних аукціонах беруть підприємці. Торік за програмою приватизації до державного і місцевих бюджетів вдалося залучити 3 млрд грн. А цьогоріч на торгах планують отримати 12 млрд грн надходжень.

З переліком доступних для приватизації об’єктів можна ознайомитися за ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook