На Рівненщині чоловік виростив кавбуз: Чим корисна диво-ягода та звідки вона взялася в Україні (ФОТО)

Це гібрид кавуна і гарбуза

Для того, аби дізнатися, який смак  гарбуза і кавуна разом, не обов’язково їсти обидві ягоди в одній тарілці. Достатньо лише виростити кавбуз – гібрид кавуна і гарбуза.

Урожай таких ягід збирає мешканець Рокитного Юрій Сьомін, який славиться вирощуванням екзотичних овочів, фруктів та ягід.

Відомо, що кавбуз з’явився в Україні у 1977 році. Його за допомогою препаратів нуклеїнових кислот кавуна і гарбуза одержав Анатолій Потопальський в Інституті молекулярної біології і генетики Національної академії України.

Особлива цінність кавбуза в його лікувальних властивостях, які він не втрачає навіть після термічної обробки. Готувати з кавбуза можна ті ж страви, що з кабачків або гарбуза.

Кавбуз – чемпіон серед овочів за вмістом заліза. Через наявність вітаміну Т кавбуз можна назвати найкращим гарніром до страв з яловичини та свинини.

 

Зі свіжого кавбуза виходять чудові салати. Кавбузи солять, маринують і навіть роблять з них варення, йдеться на сайті Inprodmash.ua.

Юрій Сьомін, який на Рівненщині вирощує кавбузи, ще не знає, які вони на смак. Однак в‘єтнамську диню, яка теж росте у нього на городі, вже спробував. Каже, що на смак непогана, запашна. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook