М'ясний рулет до святкового столу (РЕЦЕПТ)
Рулет має приємний аромат завдяки часнику та іншим спеціям
Уже впродовж тривалого часу м’ясні рулети користуються неабиякою популярністю. Вони поживні, ситні та ароматні. Така страва підходить як для повсякденних посиденьок, так і для святкових застіль.
Рецепт приготування надзвичайно простий, але попри це страва неймовірно смачнюча.
Інгредієнти
Ошийок 1700 г.
Часник 2-3 зуб.
Сіль за смаком
Прованські трави за смаком
Приправи до свинини за смаком
Приготування
Ошийок промиваємо і витираємо паперовим рушником. Тепер його потрібно розрізати в пласт, щоб потім можна було згорнути в рулет. Для цього у шматку м’яса робимо глибокий надріз, не доходячи до кінця 1, 5-2 см. Розрізаємо м’ясо по спіралі, поступово його розгортаючи. Викладаємо його на харчову плівку, а потім і зверху накриваємо нею пласт. Відбиваємо до товщини приблизно 1, 5 см. М’ясо рівномірно посолити з обох сторін. Часник пропускаємо через прес і втираємо у м'ясо, посипаємо спеціями.
Формуємо рулет.
Щоб під час випікання він не втратив свою форму, його потрібно перев’язати кулінарними нитками. Замотуємо рулет у фольгу, ставимо маринуватися мінімум на 3 години в холодильник. А в ідеалі – на ніч. Після цього дістаємо рулет з холодильника і залишаємо на 30-40 хвилин, щоб рулет нагрівся.
У деко, в якому випікатимемо рулет, вливаємо трішки води і відправляємо рулет у розігріту до 190 градусів духовку. Через 90 хвилин рулет дістаємо, але духовку при цьому не вимикаємо. Розрізаємо фольгу і відправляємо відкритий рулет в духовку ще на 15 хвилин.
Рулет готовий.
Його можна їсти у гарячому вигляді, а можна охолодити. Смачного!
Джерело - OBOZREVATEL
Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ