Можна більше не смажити: смакота з кабачків за 20 хвилин

Секрет турецького кухаря

Кабачки – овочі, з яких можна готувати сотні страв. Хтось полюбляє їх смаженими, хтось запікає, хтось тушкує, а хтось робить з них консервації.

Турецький кухар розкрив секрет, як приготувати смачні кабачки і при цьому вони вийдуть дуже корисними, адже їх не треба смажити.

Інгредієнти:

  • кабачки – 3 шт;
  • олія – 1 ст.л;
  • сметана – 350 г;
  • сир кисломолочний – 100 г;
  • кріп – 1 пучок:
  • сушений часник – 0,5 ч.л;
  • сіль, перець на смак.

Кабачки миємо і нарізаємо на тонкі кружальця приблизно 5 мм в товщину. Перекладаємо нарізані кабачки у глибоку ємність додаємо пів чайної ложки солі, трохи чорного перцю і добре перемішуємо.

Готуємо заливку.

У мисці змішуємо сметану, кисломолочний сир, нарізаний кріп, сіль, перець і сухий часник. Добре перемішуємо до однорідності.

Форму для запікання ретельно змащуємо рослинною олією. Викладаємо кабачки, як риб’ячу луску. Заливаємо кружальця кабачків сметанно-сирною заливкою.

За бажанням зверху запіканку можна присипати твердим сиром. Тоді й готовій страві буде смачна сирна скоринка.

Випікаємо запіканку у розігрітій духовці при температурі 180 градусів приблизно 30 хвилин.

Готова запіканка виходить дуже ароматною і апетитною. Її потрібно подавати відразу після випікання. Така запіканка стане чудовим доповненням до м’яса, риби.

Джерело: odnaminyta

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook