Модні, але шкідливі: нутриціолог назвала ТОП-8 дарма розрекламованих продуктів

Їх не можна їсти

Реклама – двигун продаж. Так думають усі виробники. Шкода лише, що не всі виготовляють якісні та корисні продукти. Нутриціолог Євгенія Хелс у своєму блозі про здоровий спосіб життя в Instagram розповіла про продукти, які не треба їсти.

Деякі з них не мають жодної поживної цінності, а інші взагалі – шкодять здоров'ю. Їх треба терміново викинути з холодильника.⠀

Крабові палички

Від крабів там лише назва. Споживач їсть масу з білої риби, крохмалю, яєчного білка, солі, цукру і купи всякої хімії. Крабові палички у салаті треба замінити справжніми морепродуктами.⠀

Ванілін

Не має нічого спільного з натуральною ваніллю. Синтетичний ванілін може бути зроблено з нафти, відходів паперового виробництва, бобів тонка, кам'яновугільної смоли. А натуральний стручок зараз – велика рідкість у продажу.⠀

Молочний улун ⠀

Це ароматизований і відправлений на експорт чай. У Китаї його не п'ють. Справжній китайський чай повинен поміняти свій смак під час чаювання кілька разів.

Васабі

Справжній – дуже дорогий, для його приготування використовуються 3-4 літні кореневища, ціна такого кореня – понад 200 євро за кілограм. Те, що ми їмо – це хрін з ароматизаторами і барвниками.⠀

Корейська спаржа

Не має нічого спільного зі спаржею. Це піна, зібрана зверху звареного соєвого молока і називається це фучжу. Запам’ятайте, що соя часто є ГМО, її не можна тим, у кого проблеми з естроген домінуванням.⠀

Горіхи макадамія

Ці плоди сильно обробляють ароматизатором і смак його зовсім інший.⠀

Кориця

Насправді це – касія, справжня цейлонська кориця має тонку структуру і розсипається в руках при легкому стисненні. Касія має велику кількість кумарину, який накопичується в організмі, може привести до головного болю та інтоксикації.⠀

Пальмова олія

Справжня пальмова олія може мати навіть позитивний вплив на наше здоров'я, але те, що ми їмо з полиць в магазинах, – це технічна суміш, яку можна використовувати тільки в промислових умовах. У ній велика кількість шкідливих гліцеринових ефірів.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook