Мобілізація з 1 вересня: кого з чоловіків першочергово призвуть на службу?

Наразі армії гостро не вистачає фахівців – чоловіків, які мають бойовий досвід

З початку осені правила призову залишаться незмінними: повістки й надалі отримуватимуть чоловіки призовного віку, які відповідають усім критеріям.

Наразі у ЗСУ існує дефіцит деяких фахівців, тому їх можуть призвати на службу першими. Військове командування наголошує на першочерговій потребі в чоловіках із бойовим досвідом. До прикладу, штурмовики, артилеристи тощо.

Крім бійців, армія потребує фахівців цивільних професій, які забезпечують ефективну роботу військових підрозділів. Йдеться про водіїв, механіків, IT-спеціалістів та зв'язківців, передає «Телеграф». 

Восени призиватимуть як чоловіків з досвідом служби, так і без нього, якщо у них немає обмежень, пов'язаних зі станом здоров'я:

  • чоловіки 18-60 років з військовим досвідом;
  • чоловіки 25-60 років без досвіду військової служби;
  • чоловіки 18-60 років, яких знято або виключено з військового обліку та які визнані придатними або обмежено придатними на підставі рішення ВЛК.

Призовний вік обмежено межею у 60 років, а для військовослужбовців вищого офіцерського складу — 65 років.

Що стосується мобілізації жінок, то вона не проводиться. Українки можуть доєднатися до ЗСУ виключно добровільно – на контрактній основі. Громадянки 18-60 років можуть піти служити, якщо дозволяють стан здоров'я та сімейні обставини.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook