Мобілізація з 1 вересня: кого з чоловіків першочергово призвуть на службу?

Наразі армії гостро не вистачає фахівців – чоловіків, які мають бойовий досвід

З початку осені правила призову залишаться незмінними: повістки й надалі отримуватимуть чоловіки призовного віку, які відповідають усім критеріям.

Наразі у ЗСУ існує дефіцит деяких фахівців, тому їх можуть призвати на службу першими. Військове командування наголошує на першочерговій потребі в чоловіках із бойовим досвідом. До прикладу, штурмовики, артилеристи тощо.

Крім бійців, армія потребує фахівців цивільних професій, які забезпечують ефективну роботу військових підрозділів. Йдеться про водіїв, механіків, IT-спеціалістів та зв'язківців, передає «Телеграф». 

Восени призиватимуть як чоловіків з досвідом служби, так і без нього, якщо у них немає обмежень, пов'язаних зі станом здоров'я:

  • чоловіки 18-60 років з військовим досвідом;
  • чоловіки 25-60 років без досвіду військової служби;
  • чоловіки 18-60 років, яких знято або виключено з військового обліку та які визнані придатними або обмежено придатними на підставі рішення ВЛК.

Призовний вік обмежено межею у 60 років, а для військовослужбовців вищого офіцерського складу — 65 років.

Що стосується мобілізації жінок, то вона не проводиться. Українки можуть доєднатися до ЗСУ виключно добровільно – на контрактній основі. Громадянки 18-60 років можуть піти служити, якщо дозволяють стан здоров'я та сімейні обставини.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень