Мобілізація священників: у Рівненській єпархії прокоментували призов на службу

В умовах війни потреба в духовній підтримці стає особливо гострою, - ПЦУ

Військовий обов'язок є однаковим як для віруючих, так і для невіруючих. Конституція закріплює рівність усіх громадян і не допускає дискримінації за ознакою релігії. У Рівненській єпархії ПЦУ висловили свою позицію щодо призову на службу священнослужителів.  

У повідомленні йдеться про те, що в умовах війни українці потребують духовного наставництва і підтримки. Священники допомагають зберігати моральний дух, підтримують віру та надію.


Мобілізація священнослужителів без урахування їхньої місії може призвести до серйозних наслідків для духовного життя Українського народу. Церква несе відповідальність за духовне благополуччя своїх вірян, і ми повинні забезпечити, щоб у кожній громаді був священник, який надає необхідну підтримку.


У співпраці з державою ми готові узгоджувати питання мобілізації священнослужителів так, щоб це не шкодило нашій місії. Ми пропонуємо, щоб священники, які готові служити на передовій як капелани, були направлені туди з благословення Церкви та за згодою держави.

 

Водночас інші священники мають залишатися в громадах, надаючи необхідну духовну підтримку тим, хто залишився вдома, - йдеться у повідомленні ПЦУ. 

Рівненська єпархія ПЦУ зазначає, що готова до діалогу і співпраці задля пошуку оптимального рішення. Ми готові до діалогу та співпраці, щоб знайти оптимальні рішення, які враховуватимуть як потреби оборони, так і духовні потреби нашого народу. Спільними зусиллями ми зможемо забезпечити, щоб Україна залишалася сильною і вільною, зберігаючи при цьому нашу духовну спадщину.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook