Млинці, як у бабусі: в якому порядку додавати інгредієнти

Поради, які допоможуть завжди готувати млинці швидко і без зайвого клопоту

Здавалося б, млинці – це максимально проста страва. Ну, що там треба – додати всі складники, перемішати й посмажити?.. А, ніт! Аби млинці були пухкими, смачними й ароматними треба знати ще й про деякі хитрощі

Одне з найголовніших правил – якісні та свіжі продукти.

 

Не менш важливо й обирати «правильну» жирність молочних продуктів – занадто висока може погано вплинути на товщину млинців, тож краще обходитися середньою.

Також важливу роль відіграє сковорідка – найкращим варіантом буде чавунна або з антипригарним покриттям. в такому разі млинці добре пропікатимуться і будуть прилипати до поверхні.

А ще одним важливим нюансом є консистенція тіста – воно має бути як йогурт. Якщо вийде густішим, краще розбавте його фільтрованою чи кип’яченою водою.

Як правильно додавати продукти для ідеальних млинців

  • У ємності змішати яйця та цукор, збивати до появи піни.
  • Для збалансованого смаку додати щіпку солі.
  • У збиту піну поступово додавати молоко, 1/3 залишити.
  • У цю масу невеликими порціями вводимо борошно і вливаємо молоко, що залишилося.

Лайфхаки для приготування вдалих млинців

Додаємо олію прямо у тісто – це дозволить смажити млинці без додавання олії на сковороду. Ту, своєю чергою, доведеться добре розігріти, аби млинці швидко й рівномірно пропікалися.

Яйця та молоко мають бути кімнатної температури.

Якщо при смаженні рвуться краї, треба додати трохи борошна.

Після смаження теплі млинці краще змащувати вершковим маслом – так вони будуть м’якенькими і не підсихатимуть.

Не варто додавати занадто багато цукру в тісто, бо від цього млинці лише зайвий раз підгорятимуть. Краще подавати млинці з джемом, згущеним молоком чи варенням.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook