Міносвіти збирається відновлювати навчальний процес. Відомо, коли (ВІДЕО)

Про плани міністерства освіти розповів очільник МОН Сергій Шкарлет

Уже з наступного тижня МОН рекомендуватиме відновити навчальний процес. Принаймні там, де це на сьогодні можливо. Про це в ефірі телемарафону повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет.

За його словами, після закінчення 2-тижневих канікул, які оголосили після розв’язання московією повномасштабної війни в Україні, в Міносвіти таки планують відновити навчання, адже освітній процес не має перериватися.

– Наступного тижня ми будемо рекомендувати відновити його там, де це можливо. Дуже багато дітей виїхало в області, де ще є можливість здійснювати освітній процес, – говорить Сергій Шкарлет.

Також міністр додав, що там, де немає такої можливості, планують організувати індивідуальне та дистанційне навчання.

Між тим, дитсадкам рекомендовано призупинити освітній процес, а закладам середньої, професійно-технічної та вищої освіти – за можливості організувати навчання з використанням технологій дистанційного навчання.

Міністр також зазначив, що для школярів із числа тимчасово внутрішньо переміщених осіб, які внаслідок агресії рф-ії евакуйовані з місця постійного проживання, навчання може бути організовано за заявою одного з батьків за індивідуальною формою: екстернатною чи сімейною (домашньою).

– Учні з числа внутрішньо переміщених осіб можуть тимчасово відвідувати (за заявою одного з батьків) заклади загальної середньої освіти за місцем тимчасового перебування, – повідомив Сергій Шкарлет.

Джерело: osvita.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook