«Ми всі будемо здивовані»: Історик Снайдер назвав умови  закінчення війни

Коли це може статися

Один із найвпливовіших істориків світу Тімоті Снайдер розповів, яким бачить вихід України з війни та коли це може статися.

Не мені вирішувати, як довго українці повинні страждати та заради чого. Але я думаю, що це питання або падіння путіна, або віри путіна в те, що продовження війни призведе до його падіння. Отже, ви повинні дійти до цієї ситуації. А скільки часу це забере — боюся, за своєю природою непередбачувано. Зрештою це станеться. І ми всі будемо здивовані, коли це одного дня станеться, – зауважив Тімоті Снайдер.

За його словами, Україна повинна повернути свою територію не лише тому, що ця територія українська, а й тому, що вона є частиною міжнародної системи.

Я думаю, що українська перемога передбачає, що Україна стане такою країною, якою люди хотіли б її бачити в січні 2022 року. Одна з речей, яка справді вражає в українцях, полягає в тому, що їхня українська риторика стосується переважно майбутнього.

 

Російська пропаганда — про минуле. Українські розмови про політику майже цілковито про майбутнє. І тому я думаю, що українська перемога — це той час, коли українці відчуватимуть упевненість, що вони справді знову будують це майбутнє, – додав історик.

Він додав, що нинішня ситуація на полі бою створює можливість зробити рішучі дії щодо припинення війни не пізніше 2025 року.

Джерело: NV

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook