Майже дієтичний Олів’є: найкраща версія улюбленого салату – без майонезу (РЕЦЕПТ)
Дуже смачно і без шкоди для здоров'я
Салат Олів’є – мало не символ Нового року
Замінивши ковбасу і м'ясо на креветки, а майонез – на легкий смачний соус, ви отримаєте в рази корисніший – практично дієтичний Олів’є.
Інгредієнти:
- креветки – 200-250 г
- яйце – 4 шт.
- часник – 3 зубчики
- йогурт – 2 ст.л.
- сметана (не дуже жирна) – 1,5 ст.л.
- гірчиця – 1 ст.л.
- лимон (треба його сік) – ½
- оливкова олія – для смаження
- морква – 2 шт.
- картопля – 2 шт.
- горошок – банка консервованого або 150-200 г мороженого
- огірок (солоний, маринований чи свіжий) – 2 шт.
Приготування:
Починаємо з підготовки креветок. Дрібно нарізаємо часник і обсмажуємо його на сковорідці (на оливковій олії, на середньому вогні). Туди ж за кілька хвилин додаємо креветки й підсолюємо. Смажимо ще близько 7 хв. Вичавлюємо сік лимона і знімаємо сковорідку з вогню.
Тепер готуємо соус. Беремо відварені жовтки, розминаємо їх виделкою у глибокій мисці, додаємо гірчицю (вона не повинна бути дуже гострою), йогурт і сметану. Все добре перемішуємо.
Далі беремося за овочі. Традиційно відварюємо картоплю і моркву, нарізаємо їх кубиком. Так само робимо й з огірками – нам підійдуть як традиційні для Олів’є солоні, так і мариновані чи навіть свіжі. Тоді нарізаємо й відправляємо в салат білки з відварених яєць.
Додаємо креветки і все добре вимішуємо. Готово!
Радіо Трек: НОВИНИ