Мариновані кабачки «Кривава Мері»: це буде найулюбленіша страва взимку

Готувати просто

Пропонуємо вам приготувати смачні мариновані кабачки на зиму з томатною пастою. Така оригінальна закуска сподобається не тільки вашим рідним, а й гостям. Тому сміливо готуйте смачні заготовки на зиму і пригощайте родину та друзів.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1,2 кг
  • Вода – 700-800 мл
  • Томатна паста – 125 мл
  • Сіль – 30 г
  • Цукор – 75 г
  • Оцет – 60 мл
  • Кріп – 25 г
  • Часник – 4 зубці
  • Листя смородини – 4 шт.
  • Листя вишні – 4 шт.
  • Перець духмяний – 12 шт.
  • Гострий перець – 1 шт.
  • Листя хрону – 0,5 шт.

Кабачки миємо під проточною водою і нарізаємо так, щоб нарізані скибочки помістилися в банку.

Ретельно промиваємо під проточною водою гострий перець, кріп, листя смородини та вишні. А потім очищаємо часник від шкірки.

У чисті півлітрові банки укладаємо зелень і прянощі. На такі невеликі банки буде достатньо додати по одному листочку зелені. Кип'ятимо воду в чайнику, нам знадобиться окріп.

Після чого заповнюємо банки нарізаними кабачками. На одну півлітрову банку вам знадобиться приблизно 250-300 грамів нарізаних кабачків.

У кожну банку нарізаємо часник та кілька шматочків гострого перцю. Також додаємо в кожну банку запашний перець.

Банки з кабачками заливаємо окропом із чайника та накриваємо кришками. А поки приготуємо маринад для наших кабачків.

У каструлю наливаємо воду і ставимо на плиту. Потім додаємо сіль, цукор і томатну пасту. Все добре перемішуємо, доводимо маринад до закипання і кип'ятимо 1 хвилину.

Зливаємо воду з кабачків і в кожну банку наливаємо оцет (приблизно 15 мл або 1 ст. л. на кожну півлітрову банку). Після чого заливаємо маринад, який закипів, у банки до самого верху.

Банки накриваємо кришками та поміщаємо в каструлю з теплою водою стерилізуватися. З моменту закипання води стерилізуємо кабачки 8-10 хвилин. Потім дістаємо банки з каструлі, закриваємо щільно кришками. Банки перевертаємо кришками донизу і залишаємо до повного охолодження на 6-8 годин, можна додатково укутати теплим рушником.

Смачного!

Джерело: food.obozrevatel

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook