Мариновані кабачки «Кривава Мері»: це буде найулюбленіша страва взимку
Готувати просто
Пропонуємо вам приготувати смачні мариновані кабачки на зиму з томатною пастою. Така оригінальна закуска сподобається не тільки вашим рідним, а й гостям. Тому сміливо готуйте смачні заготовки на зиму і пригощайте родину та друзів.
Інгредієнти:
- Кабачок – 1,2 кг
- Вода – 700-800 мл
- Томатна паста – 125 мл
- Сіль – 30 г
- Цукор – 75 г
- Оцет – 60 мл
- Кріп – 25 г
- Часник – 4 зубці
- Листя смородини – 4 шт.
- Листя вишні – 4 шт.
- Перець духмяний – 12 шт.
- Гострий перець – 1 шт.
- Листя хрону – 0,5 шт.
Кабачки миємо під проточною водою і нарізаємо так, щоб нарізані скибочки помістилися в банку.
Ретельно промиваємо під проточною водою гострий перець, кріп, листя смородини та вишні. А потім очищаємо часник від шкірки.
У чисті півлітрові банки укладаємо зелень і прянощі. На такі невеликі банки буде достатньо додати по одному листочку зелені. Кип'ятимо воду в чайнику, нам знадобиться окріп.
Після чого заповнюємо банки нарізаними кабачками. На одну півлітрову банку вам знадобиться приблизно 250-300 грамів нарізаних кабачків.
У кожну банку нарізаємо часник та кілька шматочків гострого перцю. Також додаємо в кожну банку запашний перець.
Банки з кабачками заливаємо окропом із чайника та накриваємо кришками. А поки приготуємо маринад для наших кабачків.
У каструлю наливаємо воду і ставимо на плиту. Потім додаємо сіль, цукор і томатну пасту. Все добре перемішуємо, доводимо маринад до закипання і кип'ятимо 1 хвилину.
Зливаємо воду з кабачків і в кожну банку наливаємо оцет (приблизно 15 мл або 1 ст. л. на кожну півлітрову банку). Після чого заливаємо маринад, який закипів, у банки до самого верху.
Банки накриваємо кришками та поміщаємо в каструлю з теплою водою стерилізуватися. З моменту закипання води стерилізуємо кабачки 8-10 хвилин. Потім дістаємо банки з каструлі, закриваємо щільно кришками. Банки перевертаємо кришками донизу і залишаємо до повного охолодження на 6-8 годин, можна додатково укутати теплим рушником.
Смачного!
Джерело: food.obozrevatel
Радіо Трек: НОВИНИ