Мариноване сало по-українськи з оцтом і часником: їстимуть навіть ті, хто не любить сало

Чудове доповнення до святкового столу або просто частування на кожен день

Мариноване сало – це справжня кулінарна спадщина, яка поєднує в собі неповторний аромат і багатий смак. Пропонуємо приготувати сало по-українськи у розсолі з додаванням оцту і часнику, щоб насолодитися справжньою гастрономічною класикою.

Інгредієнт:

  • Сало – 500 г
  • Оцет 9% – 2 ст. ложки
  • Сіль – 2 ст. ложки
  • Цукор – 1 ч. ложка
  • Перець горошком – 10-15 горошин
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Вода – 1 л

Сало наріжте на невеликі шматочки.

Підготуйте розсіл: в киплячій воді розчиніть сіль, цукор, оцет, перець горошком і лавровий лист. Дайте розсолу охолонути до кімнатної температури.

Видавіть часник через прес і додайте його в розсіл.

Занурте шматочки сала в розсіл, щоб вони повністю покрилися рідиною.

Накрийте посуд кришкою і приберіть в холодильник на 1-2 дні, щоб сало маринувалося.

Після цього сало можна вийняти з розсолу і дати йому злегка обсохнути.

Сало готове до вживання!

Його можна подавати як окрему страву або використовувати як інгредієнт в інших стравах.

Джерело: glavred

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook