Малосольні огірки з гірчицею та кетчупом: їсти можна через 12 годин

Пікантна закуска до столу

Малосольні огірки можна готувати з кетчупом, гірчицею, часником, листям хрону та вишні. Для того, щоб вони були хрусткими, огірки обов'язково потрібно замочити у холодній воді.

Інгредієнти:

  • огірки – 2 кг
  • вода – 1 л
  • кетчуп Чилі – 150 г
  • сіль – 2 ст. л.
  • цукор – 1 ч. л.
  • дижонська гірчиця – 2 ч. л.
  • листя хрону
  • суцвіття кропу
  • гвоздика
  • запашний перець горошком

Помийте огірки та зелень, також ви можете на свій смак додати листя смородини або вишні.

Для приготування маринаду в киплячу воду додаємо цукор, діжонську гірчицю, сіль, перець та кетчуп Чилі. Маринад має закипіти.

На дно банок викладіть гвоздику, запашний перець та зелень. Зверху на спеції в банки щільно складаємо огірки, з огірків обрізаємо краї – це прискорить засолювання.

Коли маринад закипить, знімаємо його з вогню, даємо охолонути близько 20-25 хвилин і заливаємо банки з наповненими огірками так, щоб маринад повністю огірки покрив.

Закриваємо банки і залишаємо їх за кімнатної температури на ніч або приблизно на 12 годин. Через цей час прибираємо банки в холодильник та залишаємо їх там ще на 36 годин.

Джерело: food.obozrevatel

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook