М’ясо як шашлик: ідеальний варіант, якщо немає змоги приготувати справжній (РЕЦЕПТ)

М'ясо можна брати будь-яке і виходить воно просто неймовірно ніжним

Цим воістину геніальним рецептом нещодавно поділилася популярна фуд-блогерка Alina FooDee. М’ясо, приготоване таким чином, буде дуже схожим на справжній шашлик

Інгредієнти:

  • М'ясо (яловичина або свинина) чи язик – 1-1,5 кг

Для бульйону:

  • цибуля – 1 шт.
  • часник – кілька зубчиків
  • лавровий лист – 1-2 шт.
  • запашний перець – 4 шт.
  • чорний перець – 8-10 шт.

Для маринаду:

  • цибуля – 400 г
  • петрушка – пучок
  • гострий перець – до смаку
  • сіль – 1 ч.л.
  • цукор – 1 ст.л.
  • оцет 6% – 5 ст.л.
  • вода – 5 ст.л.
  • чорний перець – 1 ч.л.
  • коріандр – 1 ч.л.
  • олія – 5 ст.л.

Приготування:

Починаємо з приготування бульйону. В каструлю кладемо м'ясо, велику цибулину, часник, лавровий лист, запашний і чорний перець. Заливаємо окропом і варимо до готовності м'яса (приблизно 30-40 хв на дрібному вогні).

Але важливо не переварювати м’ясо, аби воно не було сухим!

Даємо м'ясу повністю охолонути – прямо в бульйоні. Так м'ясо буде ще соковитішим. Тоді нарізаємо його кружечками.

Нарізати цибулю пір'ям, також дрібно ріжемо петрушку і гострий перець. Перемішуємо це все і трохи розминаємо руками, щоб цибуля пустила сік.

У глибоку ємність викладаємо шарами м'ясо, цибулю, знову м’ясо і знову цибулю.

Тоді беремося за маринад. Змішуємо сіль, цукор, воду, олію, оцет, мелений чорний перець і коріандр. Заливаємо цим м’ясо і ставимо у холодильник на 6-12 годин (якщо навіть більше – це не проблема, просто за цей час треба кілька разів перемішати м'ясо, щоб воно максимально набралося смаку)

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook