М’ясні рулети із «крабом»: смачна, ситна і дуже гарна закуска на святковий стіл (РЕЦЕПТ)

«Не за всі гроші» (с)

Дуже простий рецепт, який не забере багато часу і на який не доведеться витрачати пів зарплати

Інгредієнти:

  • свинина або курятина – 400 г
  • крабові палички – 4 шт.
  • корінь імбиру – невеликий шматочок
  • часник – 2-3 зубчика
  • цибуля – 30 г
  • соєвий соус – 100 г
  • солодке червоне вино – 100 г
  • крохмаль – 3-4 ст.л.
  • стручковий гострий перець, суміш перців, сіль – до смаку

Приготування:

Для приготування таких рулетиків можна взяти як куряче філе, так і свинячу корейку – кому що більше подобається.

М’ясо треба добре промити під проточною водою і нарізати на шматки приблизно по 2 см завтовшки. Тоді ці шматочки м'яса кладемо на обробну дошку, накриваємо харчовою плівкою чи поліетиленовим пакетом і добре відбиваємо молотком з обох боків.

Часник очищаємо і пропускаємо через прес, а крабові палички розбираємо на волокна або ж нарізаємо невеликими шматочками.

М'ясо солимо та перчимо, кладемо всередину крабові палички і трохи подрібненого часнику. Формуємо рулетик, притискаючи рукою. Тоді загортаємо його у фольгу для запікання.

 

Повторюємо те саме з іншими шматочками м'яса.

Розігріваємо на плиті сковороду – БЕЗ ОЛІЇ. Викладаємо на неї рулети і протягом 5 хв обсмажуємо їх, постійно катаючи по сковороді.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 200°С. Перекладаємо м'ясні рулетики на деко і ставимо випікатися приблизно на 10-15 хв.

Тепер готуємо соус теріякі, який прекрасно доповнить нашу страву

Беремо корінь імбиру, гострий перець, цибулю й часник. Чистимо їх і подрібнюємо. У невеличкому сотейнику змішуємо солодке вино та соєвий соус, додаємо подрібнені овочі. Готуємо на слабкому вогні близько 10 хв після закипання, а наприкінці затягуємо соус крохмалем (для цього розводимо у холодній воді і виливаємо в соус).

Перемішуємо і чекаємо ще буквально пару хвилин – соус має загуснути. Після цього переливаємо його у невелику ємність і чекаємо, доки охолоне.

Готові рулетики подаємо разом із соусом теріякі до будь-якого гарніру. Наприклад, до рису чи картопляного пюре.

Джерело: theLime

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook