М'ясні фрикадельки з фаршу для ситного обіду: до каші, макаронів або картоплі

Найуніверсальніша м'ясна страва

Готуйте одразу дві порції, бо фрикадельки виходять смачними і соковитими.

Інгредієнти: 

  • 300 г – фаршу
  • 1/4 – батона
  • 2 – яйця
  • 1 – середня морква та цибуля
  • 4 – зубчики часнику (2 у фарш, 2 у соус)
  • 1,5 ст. л. – з гіркою томатної пасти
  • 1 ч. л. – крохмалю
  • 1 л. – води
  • зелень, спеції за смаком.

Батон заливаємо водою, цибулю дрібно нарізаємо, моркву натираємо на дрібній тертці.

Додаємо у фарш половину цибулі, моркву, яйця, часник, батон, додаємо сіль, орегано, формуємо невеликі фрикадельки.

Обсмажуємо їх на пательні у невеликій кількості олії, має утворитися просто скоринка.

Готуємо соус: перемішуємо пасту, крохмаль та воду.

На олії підсмажуємо другу частину нарізаної цибулі.

Додаємо часник та виливаємо розведену пасту.

Доводимо до кипіння, солимо, перчимо, додаємо орегано, паприку.

В соус опускаємо по одній фрикадельці, лавровий листок, накриваємо кришкою та тушкуємо хвилин 15 до готовності.

Джерело: OBOZREVATEL

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook