Ліонський салат (РЕЦЕПТ)

Швидко і смачно!

Красивий, смачний і легкий в приготуванні салат, де гармонійно поєднуються всі компоненти.
 
Пропорції заправки можна змінювати на свій смак. Також до заправки можна додати трошки зернистої гірчиці. Ну, і що дуже важливо, листя салату має бути свіже і хрумке. Ідеально підійде салат з делікатним смаком, наприклад, фрізе, латук, ромен або радіччіо. Також можна використати мікс салату.
 
З цієї кількості інгредієнтів вийде три порції.  
 
Інгредієнти:
  • листя салату - 300 г
  • яйця - 3 шт.
  • бекон - 100 г
  • чорний чи білий хліб  - 130 г
  • сушений часник - 1 ч. л.
  • сіль, чорний мелений перець - на смак

Інгредієнти для заправки:

  • оливкова олія - 4 ст. л.
  • червоний винний оцет або лимонний сік - 1 ст. л. або на смак
  • сіль, чорний мелений перець - на смак

Готуємо крутони. Хліб нарізати невеликими квадратиками, помістити у велику миску, посолити, поперчити, посипати сушеним часником і злегка полити оливковою олією. Ретельно перемішати. Підготовлений хліб рівномірно викласти на деко, помістити в розігріту до 170 °C духовку на 15 хвилин. Потім крутони перемішати і знову помістити в духовку ще на 5-10 хвилин. Крутони готові.

Листя салату добре помити, обсушити і порвати.

Бекон порізати невеликими шматочками і, помішуючи, обсмажити на сухій сковороді. Потім викласти його на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.

Приготувати яйця-пашот. Для заправки змішати олію, оцет чи лимонний сік, сіль і перець. Ретельно збити виделкою.

В порційні тарілки рівномірно викласти листя салату, підсмажений бекон і крутони. Полити заправкою. Потім в кожну тарілку викласти по одному яйцю-пашот (яйця повинні бути теплі). Яйця, за бажанням, трохи посолити і поперчити.

 Ліонський салат готовий, можна подавати до столу.

Смачного!

Джерело - smachno.in.ua

Фото - з мережі

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook