Лікарка розповіла, яке масло найкраще використовувати для смаження і салатів

Найкраще смажити на твердому маслі

Нутриціолог Ольга Ковіненко, пише РБК-Україна, пояснила, що масла з середньоланцюговими тригліцеридами корисно позначаються на метаболізмі й позитивно впливають на роботу шлунково-кишкового тракту.

 – Найкорисніші масла для смаження - тверді. В їх число входять кокосове масло, масло дхі, качиний жир, - розповіла вона.

– Для салатів і холодних страв краще вибирати сиродавлені або живі масла. Вони виготовляються на дубових пресах і не окислюються, через те, що відсутній контакт з металом. Їх не нагрівають, тому це абсолютно натуральний продукт зі збереженням користі від самої природи, - зазначила нутриціолог.

Ковіненко додала, що також корисні олії холодного віджиму.

Дивіться на пляшку, там повинен бути напис: «extra virgin» – прямий/холодний віджим.

 

Позначення Extra Virgin на етикетці говорить про те, що перед вами масло першого пресування, тобто отримане безпосередньо шляхом механічного віджиму свіжих плодів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook