Лікарка розповіла, яке масло найкраще використовувати для смаження і салатів
Найкраще смажити на твердому маслі
Нутриціолог Ольга Ковіненко, пише РБК-Україна, пояснила, що масла з середньоланцюговими тригліцеридами корисно позначаються на метаболізмі й позитивно впливають на роботу шлунково-кишкового тракту.
– Найкорисніші масла для смаження - тверді. В їх число входять кокосове масло, масло дхі, качиний жир, - розповіла вона.
– Для салатів і холодних страв краще вибирати сиродавлені або живі масла. Вони виготовляються на дубових пресах і не окислюються, через те, що відсутній контакт з металом. Їх не нагрівають, тому це абсолютно натуральний продукт зі збереженням користі від самої природи, - зазначила нутриціолог.
Ковіненко додала, що також корисні олії холодного віджиму.
— Дивіться на пляшку, там повинен бути напис: «extra virgin» – прямий/холодний віджим.
Позначення Extra Virgin на етикетці говорить про те, що перед вами масло першого пресування, тобто отримане безпосередньо шляхом механічного віджиму свіжих плодів.
Радіо Трек: НОВИНИ