Легендарні світязькі пончики: прості секрети приготування смаколиків

Уявити відпочинок на Світязі без них неможливо

На Волині є популярне озеро Світязь, яке влітку відвідують десятки тисяч туристів. Їдуть туди не лише, щоб покупатися, а й щоб і смачно поїсти. Наприклад, популярних світязьких пончиків.

Волинський шеф-кухар Дмитро Жуковець поділився рецептом приготування легендарних пончиків. Відеорецепт він опублікував у своєму блозі в інстаграмі. Готувати пончики нескладно, каже кухар.

Інгредієнти:

  • 500 г – борошна
  • 110 г – води
  • 110 г – молока
  • 60 г – яйця
  • 70 г – цукру
  • 20 г – свіжих дріжджів
  • 10 г – темного рому
  • 8 г – солі
  • 80 г – масла

Всі інгредієнти мають бути холодні

Змішати всі інгредієнти, окрім солі та масла. Додати сіль і вимішати 10 хвилин до пружності й еластичності. Додати холодне масло, сіль і вимішати ще 5-7 хвилин до гладкого стану.

Потім тісто має побродити при кімнатній температурі 1,5 години.

Поділіть шматочки по 50 г і сформуйте пончики. З начинкою будьте обережні, чим більше начинки – тим більше ймовірність, що їх розірве.

Сформованим пончикам дайте постояти 45 хвилин при кімнатній температурі.

Смажити треба в розігрітій олії по 3 хвилини з кожної сторони. Посмажені пончики промочити серветками й посипати цукровою пудрою.  

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook