Лавровий лист у супі: коли його класти і чи діставати після приготування
Тонкощі використання лаврового листа
Уявити приготування їжі без лаврового листа напевно неможливо. Аромат спеції не сплутати ні з чим. А щоб отримати весь аромат з лаврушки, потрібно знати, на якому етапі приготування її потрібно покласти.
Коли класти
Додавати лавровий лист треба за 5 хвилин до його готовності. Для легшого аромату можна додати лист безпосередньо перед тим, як будете вимикати плиту або знімати суп з вогню.
Скільки класти
На 1 літр рідини зазвичай – 1 лавровий лист. Перш ніж покласти лист у страву, його треба обов’язково помити. Адже на виробництві листя очищення не проходить. Після цього потріть листочки між собою. Це допоможе розкрити їхній аромат. Додавати лаврушку можна у перші та другі страви. Але у курячий бульйон, цибульний або вершковий лавровий лист краще не класти.
Чим замінити лавровий лист
Лавровий лист найкраще поєднується з запашним перцем горошком. А замінити його можна базиліком, чебрецем, розмарином або сумішшю пряних трав. У курячому супі замінити лаврушку можна селерою і петрушкою.
Чи потрібно виймати лавровий лист
Ця спеція може надати супу легку гірчинку, тож лавровий лист потрібно вийняти через 10-15 після хвилин. Втім, така гірчинка шкоди здоров'ю не спричинить, тут лише питання смаку.
Джерело: Ukr.Media.
Радіо Трек: НОВИНИ