Квашені! Найпростіший метод засолювання огірків на зиму (РЕЦЕПТ)

Спробуйте і не пошкодуєте!

Квашені огірки за цим рецептом виходять наче з бочки, дуже смачні і хрумкі!

Відмінні як закуска, або ж як інгредієнт для салатів.

Для приготування 1 банки (3 л) вам будуть потрібні такі інгредієнти:

огірки – 1.5 кг;
сіль – 3 ст.л;
листя смородини, вишні, хрону, кріп;
часник;
перець горошком;
лавровий лист.

Всі спеції і зелень беріть на свій смак. Огірки промиваємо і відрізаємо хвостики. На дно банки укладаємо по 3 листки зелені, кропу. Щільно укладаємо огірки, зверху укладаємо інші спеції, часник. Засипаємо сіль в невелику кількість холодної води, добре розмішуємо до розчинення солі і заливаємо в банку. Порада: воду брати чисту, покупну або джерельну, не з міського водопроводу. Доливаємо чистої води, щоб огірки повністю вкрилися водою. Закриваємо огірки пластмасовою кришкою і ставимо в підвал на піддон – буде йти процес бродіння. 

Порада: якщо немає підвалу, залишаємо на 3 доби в приміщенні. Потім зливаємо розсіл, доводимо до кипіння варимо 3 хвилини і заливаємо в банки, закручуємо кришками і залишаємо охолоджуватись. 

Перевертати і укутувати не потрібно.

Повідомляє - Затишок

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook