«Едельвейс» у Рівному отримав власну домівку. Нарешті (ФОТО)

Подібного у місті поки не було

У Рівному урочисто відкрили мистецьке об’єднання «Едельвейс», до створення якого долучилися представники партії «Слуга народу».

Нагадаємо, «Едельвейс» — це своєрідний бренд обласного центру, адже за понад 30 років існування школа хореографії має власні виховні, викладацькі і балетмейстерські традиції та безліч відзнак.

У народному ансамблі сучасного танцю наразі навчається близько пів тисячі вихованців і у приміщенні міського будинку «Текстильник» було вже затісно.

Тож завдяки меценатам та зокрема партії «Слуга народу» вдалося створити новий простір з використанням сучасних екологічних технологій, говорить художній керівник Олена Присяжненко:

Ми пів року готували цей проєкт. Це вийшов європейський сучасний простір.

 

Танцювальні зали з новітнім оснащенням.

 

У нас правильна потужна вентиляція, завдяки якій діти зможуть дихати на повні груди все заняття.

У роздягальнях є тепла підлога, тож діти не мерзнуть у танцювальному взутті. 

Також є комфортні зони, де батьки можуть очікувати дітей. 

Одним з меценатів став друг творчої родини і народний депутат від «Слуги народу» Олександр Ковальчук. Його діти займаються в «Едельвейсі» і сам він у 2018 році брав участь у шоу «Аліса в країні чудес».

Мистецьке об’єднання «Едельвейс» — це приклад того, як за власні кошти, без жодної копійки з бюджету міста і країни, небайдужі люди змогли створити центр для розвитку дітей.

 

Коли тривали ремонтні роботи, використовували сучасні й екологічні підходи.

Залишилося лише облаштувати територію навколо, — розповів Олександр Ковальчук.

Центр хореографії «Едельвейс» розташований у зручному та густозаселеному мікрорайоні. Тож, аби дітям було безпечно відвідувати заняття потрібно привести до ладу благоустрій, і, зокрема, освітлення. Реалізувати таку ініціативу планує голова і кандидат на міського голову Рівного Віталій Коваль:

Я вітаю усіх рівнян з відкриттям ще однієї локації «Едельвейсу». Це місце, яке точно додасть енергії, драйву і потужності Рівному.

 

Я радий, що за підтримки меценатів вдалося трансформувати стандартні підходи до позашкільних закладів у сучасний простір.

 

Разом з тим, ми бачимо проблеми з облаштуванням навколишньої території. Тому в межах програми «Подаруй світло» ми з командою хочемо зробити територію освітленою і безпечною.

[media=201839][media=201849]

Відкриття мистецького об’єднання «Едельвейс» було б неможливим без підтримки компанії «Реноме». Саме їхні професіонали за кілька місяців провели усі ремонтні роботи з застосуванням німецьких технологій, каже директор компанії «Реноме-Євробуд» і кандидат у депутати Рівнеради від «Слуги Народу» Андрій Моніч:

Ми виконали тут комплекс робіт по утепленню фасаду, встановили енергоефективні вікна, вентиляцію та врахували потреби маломобільних груп населення.

Вентиляція тут дуже особлива, потужна, тож вихованці зможуть завжди дихати чистим повітрям.

 

Тут є продумані роздягальні, вбиральні і душові кімнати. Також облаштували і додатковий вихід з приміщення.

[media=201855][media=201843][media=201846][media=201852][media=201841]

Мистецький простір «Едельвейс» площею близько тисячі метрів квадратних розташований на вулиці Євгена Коновальця, 3. Одночасно у хореографічних залах можуть займатися кілька десятків учнів.

До слова, загальну вартість об’єкта не оприлюднюють.

Однак відомо, що меценати пожертвували для розвитку дітей кілька мільйонів гривень.

[media=201857][media=201854][media=201853][media=201844][media=201842][media=201851]

* - на правах політичної реклами

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Юлія Вознюк Радіо Трек
Поширити в Facebook