Коронавірус затримує відкриття центру симуляційної медицини у Рівному

Хоча для його роботи вже все є

Створення навчально-тренувального центру симуляційної медицини заплановано проєктом Громадського бюджету. І на це передбачили у міській казні чверть мільйона грн.

У центрі, за задумом, мають навчати надавати першу медичну допомогу, правильно викликати швидку допомогу тощо. Тобто усьому тому, що у критичний момент може врятувати життя хворому.

Автор проєкту, лікар швидкої допомоги Андрій Стахнюк розповів, що приміщення для роботи центру є. Його розташують у Центрі ПМСД «Центральний» на вулиці Драгоманова, 7, в аудиторії біля актового залу.

Закупили все для роботи симуляційного центру ще у травні цього року. Закупівлю через систему Прозорро здійснювало міське управління охорони здоров’я.

Придбали 3 дорослих манекени і 1 дитячий для навчання наданню першої медичної допомоги. Вони гарної якості і найдовговічніші з усіх відомих. Працюють на батарейках, що дуже зручно.

 

Манекени дозволяють, завантаживши спеціальну програму, у своєму телефоні бачити, чи правильно натискаєш на груди при виконанні рухів непрямого масажу серця.  

Але через епідемію коронавірусу відкриття симуляційного центру відклали на кінець вересня чи навіть на початок жовтня. Андрій Стахнюк пояснює:

В умовах пандемії, приміром, не будеш використовувати клапан-маску, щоб навчати робити штучне дихання. Будемо поки користуватися лише мішком Амбу – механічним ручним приладом для штучної вентиляції легень.

 

Але для повноцінної роботи центру треба, щоб відступила недуга. Тому й дату відкриття центру перенесли.

Нагадаємо, що у центрі мають безплатно навчатися медики швидкої допомоги, пересічні громадяни.    

 Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Мирослава Опанасик Радіо Трек
Поширити в Facebook