Коронавірус затримує відкриття центру симуляційної медицини у Рівному

Хоча для його роботи вже все є

Фото ілюстративне (з сайту "Ваше здоров'я")

Створення навчально-тренувального центру симуляційної медицини заплановано проєктом Громадського бюджету. І на це передбачили у міській казні чверть мільйона грн.

У центрі, за задумом, мають навчати надавати першу медичну допомогу, правильно викликати швидку допомогу тощо. Тобто усьому тому, що у критичний момент може врятувати життя хворому.

Автор проєкту, лікар швидкої допомоги Андрій Стахнюк розповів, що приміщення для роботи центру є. Його розташують у Центрі ПМСД «Центральний» на вулиці Драгоманова, 7, в аудиторії біля актового залу.

Закупили все для роботи симуляційного центру ще у травні цього року. Закупівлю через систему Прозорро здійснювало міське управління охорони здоров’я.

Придбали 3 дорослих манекени і 1 дитячий для навчання наданню першої медичної допомоги. Вони гарної якості і найдовговічніші з усіх відомих. Працюють на батарейках, що дуже зручно.

 

Манекени дозволяють, завантаживши спеціальну програму, у своєму телефоні бачити, чи правильно натискаєш на груди при виконанні рухів непрямого масажу серця.  

Такі манекени купили для симуляційного центру у Рівному

Але через епідемію коронавірусу відкриття симуляційного центру відклали на кінець вересня чи навіть на початок жовтня. Андрій Стахнюк пояснює:

В умовах пандемії, приміром, не будеш використовувати клапан-маску, щоб навчати робити штучне дихання. Будемо поки користуватися лише мішком Амбу – механічним ручним приладом для штучної вентиляції легень.

 

Але для повноцінної роботи центру треба, щоб відступила недуга. Тому й дату відкриття центру перенесли.

Нагадаємо, що у центрі мають безплатно навчатися медики швидкої допомоги, пересічні громадяни.    

 Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень