Коричневі чи білі: чи впливає колір яєць на їхні смак та поживність

І пояснення, чому одні яйця - білі, інші - коричневі

Колір шкарлупи не визначає смак чи поживність яйця. І він залежить винятково від породи курей, пояснюють виробники яєць.

Так, кури з білим пір’ям, такі як білі леггорни, несуть білі яйця.

 

А кури з червонувато-коричневим пір’ям, такі як род-айлендські червоні, несуть коричневі яйця. 

Чому ж тоді коричневі яйця продають дорожче? Бо кури, які несуть коричневі яйця, більше їдять. Тобто годувати їх дорожче. А це впливає на собівартість продуктів. 

Тобто ціна і смак яєць залежать від типу і кількості корму, який дають курям. І аж ніяк не від кольору шкарлупи.

Джерело: deseret.com

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook