Корейська закуска виявилася ефективним засобом боротьби з ожирінням
Це дуже популярна у світі страва
Популярна південнокорейська страва виявилася ефективною проти ожиріння. У людей, які вживали цей продукт протягом трьох місяців кількість жиру в організмі зменшилася на 2,6%.
І це кімчі.
У Південній Кореї є навіть Всесвітній інститут кімчі, співробітники якого займаються вивченням закуски. Власне фахівці цієї установи й відкрили властивості ферментованої пекінської капусти до спалювання жиру.
Учасники експерименту вживали кімчі не традиційного приготування, а вигляді сублімованих капсул. Щодня учасники експерименту з'їдали по три такі капсули разом з основною їжею.
Під час клінічних досліджень було зафіксовано, що у пацієнтів з ожирінням після регулярного вживання кімчі значно знизилася маса тіла та кількість жиру в організмі. Навіть у здорових людей, які вживали кімчі протягом шести тижнів, значно знизився рівень холестерину та цукру в крові.
Для чистоти експерименту дослідники створили контрольну групу, учасники якої харчувалися так само, але не вживали кімчі. Кількість жиру в їх організмі збільшилася майже на 5%.
Вчені пов'язують такі властивості кімчі з тим, що закуска позитивно впливає на мікробіоту кишківника. Але такі властивості має не лише кімчі, а усі ферментовані овочі. Вони сприятливо впливають на мікрофлору, отже, полегшують симптоми ожиріння.
Наприклад наша традиційна квашена капуста.
Радіо Трек: НОВИНИ