Консерви з небезпечною інфекцією шукають в магазинах України

Від неї можна померти, якщо вчасно не звернутися до медиків

Гостре токсико-інфекційне захворювання - ботулізм - виявили у жителя Фастівського району Київщини.

Чоловік захворів після вживання рибної консерви «Тунець у власному соку», виробника якої не називають.

 

Купив він консерву у торговій мережі Києва, яку теж не називають. 

 

Про цей випадок поінформувала у Фейсбуці Держпродспоживслужба Києва. При цьому вона додала, що

зараз перевіряє операторів ринку, які постачають ці консерви і торгують ними, а також відбирає зразки «Тунця у власному соку» для лабораторного дослідження.

 

А самі консерви зняли з продажу до отримання результатів лабораторних досліджень. 

 

Нагадаємо, що ботулізмом найчастіше заражаються при вживанні в'яленої або слабо просоленої риби, ковбаси, шинки, м'ясних, рибних, овочевих, грибних консерв, які були приготовлені з порушенням і через це містять ботулотоксин. 

Хвороба на початку проявляється такими симптомами, як

  • гострі болі в центральній частині живота;
  • діарея 5-7 разів за добу;
  • повторна блювота;
  • нездужання, головний біль;
  • підвищення температури до 40 градусів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook