Кому не можна їсти черешню

Лікарі застерігають

Сезон полуниці в Україні почала замінювати ще одна солодка ароматна ягода - черешня.

Попри високу ціну багато хто балує себе соковитими ласощами, не замислюючись, що крім вітамінної користі, продукт може бути шкідливим і навіть небезпечним. Кому саме може нашкодити черешня - повідомляє РБК.

Для кого черешня протипоказана

Повністю відмовитися від черешні потрібно діабетикам, а також людям з преддіабетом, підвищеним цукром в крові.

Не можна їсти яскраво забарвлену ягоду алергікам.

Вживання великої кількості черешні за раз (понад 300-400 г) може призвести до здуття живота, газоутворення, діареї.

Якщо ви стежите за фігурою, кількість ягід варто обмежити через високий вміст в ній цукру.

З обережністю потрібно давати черешню маленьким дітям. Дієтологи кажуть, що у дітей, особливо в маленькому віці, через незрілість ферментативної функції підшлункової залози може бути висип. Додайте в раціон дитини кілька ягід і простежте за реакцією організму.

Скільки можна з'їсти ягід і з чим не можна їх поєднувати

Черешню не слід їсти відразу після прийому їжі, щоб уникнути газоутворення і нетравлення шлунка.

Купувати черешню фахівці рекомендують на великих ринках, де проводиться регулярний лабораторний контроль якості ягід.

При цьому найсмачніші і корисні ягоди доступні тільки в розпал сезону - з кінця червня по середину липня. Рання черешня менш корисна.

Мити ягоду краще холодною водою. А зберігати її потрібно в холодильнику в паперовому пакеті або пластиковій місткості.

По чому черешня на початку червня

Відзначимо, що з появою першої черешні на ринку, її ціна шокувала багатьох. За ягоду просили по 500-700 грн/кг. Зараз вартість черешні значно знизилася, але ягода все ще «золота». Так, у Києві за кілограм просять близько 150 грн.

Радіо ТРЕК у Тelegram. Viber: 063 734 106 4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook