Кому і через що краще не вживати часник: відповідь медика
У деяких випадках від цієї спеції краще відмовитися, аби не нашкодити власному здоров'ю
Часник – досить тяжкий продукт, та попри це – дуже корисний. Він допомагає позбутися патогенної мікрофлори у кишківнику та зміцнює імунну систему.
Крім того, ця дорогоцінна спеція, яка містить декілька ферментів, купу амінокислот і мінералів, має ще й протипухлинну дію та демонструє свою користь при високій концентрації глюкози у крові.
Без його додавання важко уявити безліч страв. Особливо м’ясних
Але є одне АЛЕ
Дієтолог Лорі Чанг RD з Медичного центру Векснера при Університеті штату Огайо зазначив, що на те є низка причин, передає Еatthis.
Кому не варто вживати часник і чому
Виключити часник із меню потрібно:
- людям з алергією
- людям, які страждають на епілепсію
- людям із виразкою шлунка
Чим небезпечний для них часник
- може з’явитися печія: якщо у людини ГЕРХ – надлишковий кислотний рефлюкс в стравоході і є схильність до печії – потрібно бути вкрай обережним з цим продуктом.
- може стати причиною виникнення головного болю;
- може викликати діарею й нудоту: якщо з'їсти часник натщесерце чи більше трьох зубчиків на день, може з'явитися сильна нудота і навіть шлункові спазми. Також після цього ви можете відчути підвищене газоутворення і діарею.
Джерело: food.obozrevatel
Радіо Трек: НОВИНИ