Коли солити картоплю під час смаження: помилка, яку роблять недосвідчені господині

Секрет смаження картоплі

Посмажити картоплю так, щоб вона не згоріла або не перетворилася на тушковану – це справжнє мистецтво. У кожного кулінара з цього приводу є своя думка та свій секрет.

Але корінь проблеми тут один – сіль, а точніше, невчасне її додавання.

Сіль впливає на стан картоплі і може зруйнувати хрумкість страви, пише prostoway.

Як правильно солити смажену картоплю?

Варто запам’ятати просте правило: чим раніше посолити картоплю, тим швидше вона зі смаженої перетвориться на тушковану.

Смажена картопля залишиться хрумкою тільки в тому випадку, якщо посолити її не раніше ніж за 5-7 хвилин до повної готовності.

Також слід враховувати види солі, що використовуються на кухні:

  • звичайна кам’яна застосовується на будь-якій стадії готовності (але не у випадку зі смаженою картоплею);
  • клас «Екстра» вноситься до страви у меншій кількості, ніж інші види кам’яної солі;
  • йодована, як і морська, не так насичена, як кам’яна, а солити нею слід лише за 3-5 хвилин до готовності або після приготування (інакше йод випаровується).

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook