Коли немає м’яса, готуйте таке: Пиріжки з капустою та картоплею

Вони дуже смачні та апетитні

Настільки м’які та повітряні пиріжки на тісті з молоком та кип’ятком ніде не купиш, такі можна приготувати тільки вдома. Начинки можуть бути різні на ваш смак. Я робила з капустою та картоплею.

Інгредієнти:

  • молоко тепле та окріп - по 250 мл;
  • цукор - 1 ст. л;
  • сіль - 1.5 ч. л;
  • дріжджі сухі - 7 г;
  • масло вершкове розтоплене - 100 г;
  • борошно - близько 700 г.

Для приготування начинки з моркви:

  • Капуста - 350 г;
  • морква та цибуля - по 1 шт;
  • сіль, перець, спеції, зелень;
  • томатна паста - 1 ст.л;
  • олія - 60 мл.

Для приготування картопляної начинки:

  • картопля - 2 шт;
  • цибуля - 1 шт;
  • масло вершкове - 1 ст.л;
  • сіль, перець, кріп.

Змішуємо кип’яток зі склянкою просіяного борошна і перемішуємо. Охолоджуємо.

З’єднуємо тепле молоко з сіллю та цукром, дріжджами та розтопленим вершковим маслом, перемішуємо.

Змішуємо обидві маси до однорідності, всипаємо частинами решту борошна і вимішуємо м’яке та пухнасте тісто. Накриваємо та залишаємо на 1 годину в теплому місці.

Для начинки обсмажуємо цибулю та моркву до напівготовності, додаємо тонко шатковану капусту, тушкуємо до готовності. Солимо, перчимо, додаємо зелень. Охолоджуємо.

Відварюємо картоплю і перетворюємо на пюре з вершковим маслом, обсмаженою цибулею, кропом. Охолоджуємо.

Тісто ділимо порційно, розгортаємо тонкі коржики, на край викладаємо начинку і згортаємо трубочкою, підвертаючи краї.

Обсмажуємо пиріжки в олії.

У вас вийдуть настільки пишні та м’які пиріжки, що їхній вигляд відразу викликає апетит.

Джерело: skarbnychka-retseptiv

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook