Коли немає м’яса, готуйте таке: Пиріжки з капустою та картоплею
Вони дуже смачні та апетитні
Настільки м’які та повітряні пиріжки на тісті з молоком та кип’ятком ніде не купиш, такі можна приготувати тільки вдома. Начинки можуть бути різні на ваш смак. Я робила з капустою та картоплею.
Інгредієнти:
- молоко тепле та окріп - по 250 мл;
- цукор - 1 ст. л;
- сіль - 1.5 ч. л;
- дріжджі сухі - 7 г;
- масло вершкове розтоплене - 100 г;
- борошно - близько 700 г.
Для приготування начинки з моркви:
- Капуста - 350 г;
- морква та цибуля - по 1 шт;
- сіль, перець, спеції, зелень;
- томатна паста - 1 ст.л;
- олія - 60 мл.
Для приготування картопляної начинки:
- картопля - 2 шт;
- цибуля - 1 шт;
- масло вершкове - 1 ст.л;
- сіль, перець, кріп.
Змішуємо кип’яток зі склянкою просіяного борошна і перемішуємо. Охолоджуємо.
З’єднуємо тепле молоко з сіллю та цукром, дріжджами та розтопленим вершковим маслом, перемішуємо.
Змішуємо обидві маси до однорідності, всипаємо частинами решту борошна і вимішуємо м’яке та пухнасте тісто. Накриваємо та залишаємо на 1 годину в теплому місці.
Для начинки обсмажуємо цибулю та моркву до напівготовності, додаємо тонко шатковану капусту, тушкуємо до готовності. Солимо, перчимо, додаємо зелень. Охолоджуємо.
Відварюємо картоплю і перетворюємо на пюре з вершковим маслом, обсмаженою цибулею, кропом. Охолоджуємо.
Тісто ділимо порційно, розгортаємо тонкі коржики, на край викладаємо начинку і згортаємо трубочкою, підвертаючи краї.
Обсмажуємо пиріжки в олії.
У вас вийдуть настільки пишні та м’які пиріжки, що їхній вигляд відразу викликає апетит.
Джерело: skarbnychka-retseptiv
Радіо Трек: НОВИНИ