Коли набридло пюре і деруни: картопляні гнізда – неймовірно апетитна страва на святковий стіл (РЕЦЕПТ)
Смачно, ситно і готується швидко
Без картопляного пюре не обходиться жодне застілля, адже це чудовий гарнір до і котлет, і до відбивних, і до тушкованого м’яса. Але часом хочеться чогось нового… та ще й, аби готувалося легко!
Пропонуємо до Вашої уваги картопляні гнізда. Ця страва переплюне будь-які картопляні пиріжки чи деруни і здивує гостей неймовірним смаком. На їх приготування, до речі, потрібно зовсім небагато часу
Інгредієнти:
- картопля - 6 шт.
- цибуля - 1 шт.
- яйце - 1 шт.
- куряче філе - 300 г
- часник - 2 зубчики
- твердий сир - 100 г
- зелень, чорний перець, сіль – до смаку
Приготування:
Картоплю чистимо і нарізаємо невеликими шматочками, відварюємо у підсоленій воді й робимо стандартне пюре. Додаємо яйце і добре його вмішуємо у картопляне «тісто».
Шинкуємо очищену цибулину та обсмажуємо її на олії до прозорості. Тоді додаємо дрібно нарізану курятину, пропущений через прес часник, сіль і перець. Підсмажуємо ще 4-5 хв.
Тим часом розігріваємо духовку до 200 градусів.
Застеляємо деко пергаментним папером і зовсім трішечки змащуємо олією.
Формуємо картопляні «гнізда», зробивши кульки і розпластавши їх по центру, щоб утворилися невеликі краї. Начиняємо гніздечка підсмаженою курочкою з цибулею, засипаємо зверху тертим сиром і відправляємо в духовку на 15-20 хв.
Радіо Трек: НОВИНИ