Кого щеплюватимуть вакциною Pfizer на Рівненщині

В ОДА розповіли деталі

Рівненщина отримає 1170 доз вакцини «Пфайзер» найближчими днями.

Першочергово щеплюватимуть людей у будинках по догляду за особами похилого віку, говорить координаторка вакцинації у Рівненській області Олена Гандзюк:

Щеплюємо людей похилого віку, які перебувають у закладах опіки. Це стосується закладів не лише державних, а усіх форм власності. Також ми тісно співпрацюємо з Державною службою з надзвичайних ситуацій та прикордонниками про те, що їхніх працівників можна залишковими дозами дощеплювати.

Усю партію вакцини планують одразу використати для першого щеплення, каже Олена Гандзюк. Вакцинацію проводитиме лише одна навчена бригада.

Нагадаємо, що "Пфайзер" транспортуватимуть при температурі не вище -70 градусів за Цельсієм. Набагато простішим є транспортування китайської вакцини «Коронавак».

Нею почали вакцинувати вже у п’ятницю. Щеплення отримають вчителі, які проводитимуть ЗНО, також щеплюватимуть маломобільні групи населення, тих, хто за ними доглядає, олімпійців і паралімпійців, які представлятимуть Україну на змаганнях у Токіо, поліцейських і співробітників Державної міграційної служби.

Це роблять три мобільні бригади, утім область просить у МОЗу дати можливість проводити вакцинацію «Коронаваком» у пунктах щеплень.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook