Казати, що «Хороших росіян не існує» це – нацизм чистої води, - Віталій Портніков (ВІДЕО)

«Треба називати речі своїми іменами» (с)

Гостру заяву озвучив вчора в ефірі «Еспресо» відомий політичний оглядач і журналіст – Віталій Портніков.

Цьогорічний лауреат Шевченківської премії , вочевидь, зробив це достатньо випадково, навіть, для самого себе, але немає сумнівів, що він сказав саме те, що справді і думає.

Зрештою, українське суспільство, зранене війною, в чомусь зрозуміти можна, але необхідно і, як каже Портников: «Ідеологічно – називати речі своїми іменами».

ОТЖЕ

Під час суботнього ефіру Віталій Портніков дав розлогу доволі компетентну картину передісторії того, що відбувається нині в Ізраїлі, провівши, зокрема, й цікаву паралель між палестинцями та вірменами.

І ті й інші, на думку Портнікова мали шанс, знаходячись, у достатньо сильній позиції, піти на переговори відповідно з Ізраїлем та Азербайджаном, аби домовитися про який реально прийнятний для усіх компроміс, який би гарантував їм мир та благополуччя на довгі роки.

 

Однак, і в тих, і в інших не вистачило на це розуму та доброї волі, бо ініціативу в них перехопили радикали, що, зрештою, призвело до втрати Вірменією всього Нагорного Карабаху та до перетворення сектору Газа на територію підконтрольну – терористам організації «ХАМАС».

При цьому, говорячи про Україну, той самий Портніков заявляє, що «Україні йти на жодні переговори з Росією не можна, бо Росія це країна-терорист».

- Тоді, що це означає, що є «хороші руські»? – запитала співведуча, апелюючи до попередньої тези, що не всі палестинці однакові, просто, серед них верх взяли саме терористи.

На це Портніков відповів дослівно таке:

- Ні, чекайте…

Звичайно є! Сама ідея, що немає нормальних росіян, це така ж ідея, що немає нормальних палестинців. Це – нацизм чистої води – я перепрошую.

Ідеологія нацизму така прекрасна, - повів він далі з нервовим усміхом та сарказмом. – Я знаю, що багатьом українцям вона сприймається,  я розумію людей, які просто так хочуть дивитися на світ, але це… не треба…

Ідеологічно треба називати речі – своїми іменами.

Епізод саме наведеної вище заяви Портнікова

При цьому, варто переглянути весь виступ Портникова, який пророкує не багато не мало нову Світову війну і заявляє, що головне для України зараз потрапити до кола країн, які не братимуть участь у цій війні, а будуть «спостерігати за нею із умовно театральної ложі».

Як за трагічною виставою.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook